صفحه شخصی وحید استوار   
 
نام و نام خانوادگی: وحید استوار
استان: هرمزگان - شهرستان: بندر عباس
رشته: کارشناسی عمران
شغل:  رئیس دفتر فنی شرکت مازون دژ
تاریخ عضویت:  1389/09/07
 روزنوشت ها    
 

 بتن ریزی در هوای سرد بخش عمران

10

بر اساس استاندارد بین المللی ACIدر کارهای بتنی هوای سرد به هوایی اطلاق می شود که بیش از سه روز متوالی شرایط زیر را داشته باشد.
بتن ریزی در شرایط دمای بالاتر از 5- درجه سانتیگراد
در این شرایط مهمترین مسئله آمادگی برای زمانی است که جبهه یخبندان محیط کارگاه را فرا می گیرد.در این حالت اگر گیرش خمیر سیمان صورت نگرفته باشد موجب یخ زدگی رطوبت داخلی بتن ، افزایش حجم آب و نهایتا انبساط حجمی بتن و ترک خوردگی آن می گردد.در زمانی که این احتمال وجود داشته باشد که چندین ساعت پس از بتن ریزی جبهه یخبندان فرا رسد باید از مواد ضد یخ که ترجیحا دارای ترکیبات زود گیر کننده هستند استفاده نمود.
استفاده از مواد زود گیر موجب تسریع در گیرش خمیر سیمان و مقاومت در برابر افزایش حجم یخ می گردد.
نباید فراموش کرد که همواره دمای بتن ریحته شده با استفاده از امکانات متفاوت گرمایشی باید در نقطه ای بالای 5+ درجه سانتیگراد حفظ گردد تا واکنش شیمیایی سیمان و آب ادامه یابد و مقاومت لازمه حاصل گردد.
بتن ریزی در شرایط دمای زیر 5+ دزجه سانتیگراد
موکدا توصیه می گردد در دمای کمتر از 5+ درجه سانتیگراد نباید بتن ریزی کرد مگر اینکه در تمام شرایط درجه حرارت بتن همواره بالاتر از 5+ حفظ گردد.
توجه داشته باشید که با بتن ریزی در چنین شرایطی عمل هیدراسیون بسیار کند صورت می گیرد بطوریکه پس از یخ زدن آب در صفر درجه ، این واکنش متوقف می گردد بنابراین در زمان باز کردن قالب مشاهده می کنیم که بتن به راحتی خورد می شود به علت اینکه خمیر سیمان تشکیل نشده است.
باید کاملا توجه داشت که استفاده از ضد یخ تنها از یخ زدن رطوبت درونی بتن جلوگیری می کند.اگر بتن ریخته شده پس از عملیات بتن ریزی به حال خود رها شود ، رطوبت درون آن یخ نمی زند اما چون دمای آن کمتر از 5+ درجه سانتیگراد است واکنش شیمیایی سیمان و آب بسیار کند می شود و به همین خاطر بتن ضایع می گردد و دارای مقاومت خیلی کمی خواهد شد.
پس در زمستان در هر شرایطی باید پس از بتن ریزی نیبت به عمل آوری بتن مبادرت ورزید نکته مهم دیگر اینکه چون هوای سرد نسبت به هوای گرم دارای رطوبت کمتری است بتن های ریخته شده در شرایط محیطی سرد به ، عمل آوری و مراقبت بیشتری نیازمند است.
ویژگی های یک ضد یخ مناسب برای بتن
ضد یخی برای بتن مناسب می باشد که علاوه بر کاهش نقطه انجماد آب اضافی داخل بتن به عنوان یک تسزیع کننده در گیرش و رشد مقاومت سنین اولیه بتن عمل نماید.حال باید توجه نمود در پروژه هایی که در زمان بهره برداری امکان خوردگی وجود دارد و یا بتن هایی که پیش تنیده هستند و یا در آنها از آلومینیوم و گالوانیزه استفاده شده است و یا بتن هایی که در تماس با آب یا خاک سولفاته هستند و یا بتن هایی که سنگدانه های آنها مستعد واکنش قلیایی هستند به هیچ وحه از ضد یخ های کلر دار استفاده نکنید. بلکه از ضد یخ هایی استفاده نمایید که بر پایه دیگر مواد (نیترات) ساخته شده باشد.
توصیه های مهم
حال برای اینکه بتوانیم در زمستان بتن ریزی مناسب و مطمئنی داشته باشیم بهتر است که نکات زیر را رعایت کنیم
1)میانگین دمای هوای شبانه روزبیشتر از 5+ درجه سانتیگراد باشد.(منظور از میانگین دمای هوای شبانه روز ، میانگین حداقل و حداکثر دما در طول 24 ساعت می باشد.)
2)در نیمی از ساعات شبانه روز دمای هوا از15+ درجه سانتیگراد پایین ترنرود.
3) استفاده از سیمان با مقاومت زودرس
4) استفاده از ضد یخ مناسب
5) سطوح قالب ها و آرماتور ها را از یخ و برف بزدایید و در صورت لزوم آنها را گرم نمایید تا حداقل دمای 5+ درجه سانتیگراد را داشته باشد.
6) در درجه حرارت 5- و پایین تر پس از استفاده از مواد ضد یخ ، بتن را کاملا با استفاده از پوشاننده های مناسب (برزنت،نایلن،...) بپوشانید و محیط را گرم نگهدارید تا در شب هنگامی که هوای گرم فرا می رسد بتن دچار ترک خوردگی نشود.
7) در شرایط دمایی زیر5+ با گرم کردن سنگدانه ها ، قالبها و آب(به ترتیب) دمای بتن را در حین کار بالای 5+ درجه نگهداشته و سپس بتن را با پوشش مناسب گرم نگهدارید.
8) مصالح مصرفی جهت ساخت بتن را در معزض وزش باد و هوای سرد قرار ندهید.

شنبه 24 اردیبهشت 1390 ساعت 09:57  
 نظرات    
 
علیرضا احمدی 17:36 شنبه 24 اردیبهشت 1390
10
 علیرضا احمدی
مهندس عزیز الان تو این گرما نکات سرما رو میگی یادمون میره !!!
محمد مهدی مدرس نیا 18:06 شنبه 24 اردیبهشت 1390
5
 محمد مهدی مدرس نیا
با توجه به اینکه اساس ضد یخ ها الکل بوده که اختلالاتی در گیرش بتن ایجاد میکند وباعث ترک خوردگیهای غیر قابل پیش بینی میشود ،امروزه فلسفه وجودی ضد یخ در بتن منتفی است.
ش ب 01:09 یکشنبه 25 اردیبهشت 1390
5
 ش ب
ممنون
استفاده از ضدیخ بخاطر وجود کلر در آن باعث خورندگی فولاد می شود و در حال حاضر حتی استفاده از ضد یخهایی که روی آن می نویسند فاقد کلر نیز مناسب نمی باشد و بیشتر بر مرافبت و گرم نگهداشتن بتن مثلا با لحافهای پشم و شیشه ای مخصوص این کار، تاکید دارند.
سیدرسول سجادی 10:12 یکشنبه 25 اردیبهشت 1390
5
 سیدرسول سجادی
ممنون ولی استفاده از روشهای گرم کردن محیط در صورت امکان بر روشهای شیمیایی ارجح است راستی عکس خودته؟ یا استادت ؟
وحید استوار 14:16 چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390
5
 وحید استوار
سلام آقای مهندس سجادی
این عکس مطعلق به آقای دکتر محمد بهمن بیگی ،بنیانگذار تعلیمات عشایر و برنده جایزه مبارزه با بی سوادی یونسکو در سال 54 میباشد
به زودر مطالبی در مورد ایشون داخل سایت منتشر می کنم
وحید استوار 14:18 چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390
5
 وحید استوار
سلام مهندس بهنامی نیا
با تشکر از نظرتون
ازتون میخوام که راجع به لحاف های پشم شیشه ای اطلاعات بیشتری در اختیارم قرار بدید.سپاسگذارم
وحید استوار 14:20 چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390
5
 وحید استوار
آقای مهندس مدرس نیا
سلام
پس الان از چه مواد افزودنی در بتن ریزی در هوای سرد بیشتر استفاده می کنن ؟
وحید استوار 14:22 چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390
5
 وحید استوار
آقا ی علی رضا جان :واقعا شوخیت با حال بود
بعد مدتها کمی خندیدم
ش ب 15:21 چهارشنبه 28 اردیبهشت 1390
5
 ش ب
حناب آقای استوار
با سلام و احترام
در خصوص استفاده از لحاف های پشم شیشه ای شما را ارجاع می دهم به کتاب تکنولوژی و طرح اختلاط بتن نوشته جناب آقای دکتر داوود مستوفی نژاد ( صفحه 73 مراقبت از بتن در هوای سرد).
همچنین پیشنهاد می کنم اگر علاقه مند بودید در کلاسهای تکنولوژی بتن که توسط سازمان نظام مهندسی جهت ارتقاء پایه مهندسین برگزار می گردد شرکت فرمایید جناب آقای دکتر مستوفی نژاد همین کتاب را تدریس می کنند.
این لحافها چیز خاصی نیست فقط از پشم شیشه درست کرده اند و اغلب کرایه می کنند و ما نیز جهت پروژه هایمان از شخصی در نجف آباد کرایه می کنیم.
با تشکر
فابیر فابیرکو 14:07 شنبه 1 مهر 1391
0
 فابیر فابیرکو
سلام . مطلب مفیدی گذاشته اید..موفق باشید. ما هم در این زمینه فعالیت می کنیم
http://www.fabirco.com/tabid/86/Default.aspx